Skip to main content

مقایسه انواع آبگرمکن های خورشیدی


این مقاله سعی دارد تا با ارائه مطالب علمی و فنی درمورد آبگرمکن های خورشیدی راه را برای انتخاب صحیح آبگرمکن های خورشیدی به مصرف کننده هایی که اطلاعات کافی در این باره ندارند نشان دهد. آبگرمکن های خورشیدی به دو دسته کلی ترموسیفونی و پمپدار (اجباری) تقسیم بندی می شوند. آبگرمکن های ترموسیفونی با […]

این مقاله سعی دارد تا با ارائه مطالب علمی و فنی درمورد آبگرمکن های خورشیدی راه را برای انتخاب صحیح آبگرمکن های خورشیدی به مصرف کننده هایی که اطلاعات کافی در این باره ندارند نشان دهد. آبگرمکن های خورشیدی به دو دسته کلی ترموسیفونی و پمپدار (اجباری) تقسیم بندی می شوند. آبگرمکن های ترموسیفونی با استفاده از سیکل طبیعی و بدون پمپ آب را به درون کلکتورهای خورشیدی به چرخش درمی آورند و آن را گرم می کنند. در مقابل آبگرمکن های پمپدار با استفاده ازیک پمپ آب رابه درون کلکتورها ارسال می کنند و با چرخش مداوم آن شروع به گرم کردن آب مخرن می کنند. مخازن آبگرمکن های ترموسیفونی به صورت بی فشار و تحت فشار تولید می گردند. آبگرمکن های خورشیدی بی فشار فاقد فشار آب شهری هستند زیرا مخازن آنها تحمل فشار آب شهر را ندارد. بنابراین هنگامیکه مصرف کننده شیر آب گرم را باز می کند فشار آب به مراتب کمتر است فشار آب سرد است. کلکتورهای خورشیدی نیز معمولا به دو صورت صفحه تخت (Flat Plate) یا لوله خلاء (Vacuum Tube) می باشند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه مزایا و معایب انواع آبگرمکن های خورشیدی بیان می گردد.

مزایای آبگرمکن های خورشیدی با مخازن پر فشار:

این نوع آبگرمکن ها دارای مخزن پر فشار می باشند که باعث می شود تحمل آب شهر را داشته باشند. مخازن این نوع آبگرمکن ها به طور مستقیم به آب شهر وصل می شوند و مصرف کننده آب گرم پر فشار استفاده می کند.

آبگرمکن خورشیدی پمپدار و ترموسیفونی سولارکار که از کلکتورهای صفحه تخت در آن استفاده شده است از مخازن پر فشار استفاده می نماید و برای مصارف خانگی مانند آپارتمان ها، ویلاها و مصارف عمومی مانند هتل ها و کارخانجات و غیره استفاده می گردد.

معایب آبگرمکن های خورشیدی با مخازن پر فشار:

1-نیاز به ضد یخ در فصل زمستان

2-قیمت اولیه بیشتر

مزایای آبگرمکن های خورشیدی با مخازن بی فشار:

1-قیمت پایین تر

2-نصب سریع و آسان

3-مناسب برای مناطقی که به آب لوله کشی شهری دسترسی ندارند

به علت استفاده از لوله های دو جداره که با تکنولوژی لوله خلاء ساخته شده اند نیازی به ریختن ضد یخ در این نوع آبگرمکن نیست و در صورت استفاده از آن در مناطق سردسیر آب داخل کلکتور یخ نمی زند.

آبگرمکن خورشیدی ترموسیفونی لوله خلاء شرکت سولاکار عرضه گردیده است دارای مخزن بی فشار است. این محصول در مقایسه با نوع پر فشار آن قیمت بسیار پایین تری دارد.

معایب آبگرمکن های خورشیدی با مخازن بی فشار:

فشار آبگرمکن های خورشیدی کم فشار نسبت به آبگرمکن های پرفشار کمتر می باشد.

انواع سیستم های کمکی :

همه سیستم های خورشیدی نیاز به سیستم کمکی دارند . این سیستم های کمکی می توانند به صورت برقی گازی یا نفتی باشند ویا اینکه به صورت پس گرم به موتورخانه وصل شوند.

دیدگاهتان را بنویسید